Photoshop – Shade

Skrevet av Aleks | 28/09-12 | Kategori: Featured, Foto/Bilde, Portfolio

Alt for lenge siden jeg har lagd noe kreativt i Photoshop. Så i dag tok jeg frem igjen Bamboo tableten og lot meg inspirere litt på nett.
Gikk igjennom noen tidligere bilder, og fant til slutt et (tatt med mobil, så ikke alt for mye å skryte av), som jeg mente jeg kunne få noe ut av.

Bakgrunn:

Deretter la man til et bilde som bakgrunn, jeg brukte så det samme bildet som bakke, men dro det ut i perspektiv, og gjorde bakken mørkere, med en del mer kontrast. Skillet mellom vegg og gulv er lagd via lag på lag med gradients, og en rekke splatter brushes som man kun ser toppen på. Dette for å skape effekten av at det har startet i midten av bildet, og beveger seg ut mot kanten.

Sirkelen i bakgrunnen ble lagd med en enkel brush som heter SMA-techBrushes-02-Circular, desverre har jeg ikke linken til denne, da arkivet av brushes er noe som har bygd seg opp over en lengre periode. Uansett, brukte dette brush settet til å lage bakgrunnen med 4 forskjellige sirkler, da jeg ville ha noe i farge for å “fange” oppmerksomheten og senteret i bildet, ble det til slutt lagt inn en i en slags blå/grønn farge for å skape en kontrast mot alt det ellers så svart/hvite forholdet i bildet.
Den er også lagt til i blending mode: Overlay, slik at den ikke skal ta over for veggen i bakgrunnen, men heller være “malt” på veggen.

Denne ble også strekt ned og lagt som en refleksjon i gulvet, da med en mask og en gradient som gjør at den forsvinner ettersom den går utover gulvet.

Kontrast og bakgrunn:

Nå var det på tide å ta fatt på, ehh, meg selv. Kappet først av føtter og hender, da dette skulle se ut som svart røyk eller “shades” uansett. Først var det å ta fatt på å gjøre de mørke delene av jakka og bukse enda mørkere, og skape en slags skygge effekt på buksene og jakka. Dette ble gjort med en Wacom Bamboo Tablet, da pennen kan stilles inn til å lage en lysere skygge ved en lettere touch på tableten.
Dette var vel egentlig det som tok mest tid på hele prosjektet, da dersom skyggene blir feil, får hele bildet feil perspektiv som regel.

Røyk:

Da jeg var førnøyd med jakke og bukse var det på tide å gå løs på  røyken som kommer ut av hendene og føttene. Dette ble gjort igjen med en rekke brushes, og satt sammen lag for lag. Det begynte med kun hender og føtter, men jeg syntes dette ble litt kjedelig, så jeg tok også med røyk oppover og utover både armer og bein, og synes dette skapte mere liv i bildet.
Hvis du ser etter er faktisk røyken, spesielt på føttene formet etter de originale føttene, slik at det skal virke som at kroppen faktisk er erstattet av røyk.

Skygge:

Skyggen på bakken, og bak ble laget vha. enkle sirkler som man senere gjorde svakere via “select tool” og “feather” for å gjøre overgangen mykere. Personlig syns jeg dette også gjør det lettere å jobbe med og manipulere skyggen senere.
Er aktiv motstander av å bruke “layer styles” da det gjør det klin umulig å manipulere, eller slå sammen med andre lag f.eks…

Sluttresultat:

Personlig syns jeg sluttresultatet er bra, det gjør jobben det skal gjøre. Jeg satt egentlig å bare lekte meg med Photoshop, men syns resultatet passet bra inn i portfolien da resultatet ble bedre enn jeg egentlig forventet da jeg satte meg ned.

Håper noen andre også likte det!

Om: Aleks

26 år gammel ung mann, bosatt på Lillehammer.
For tiden Freelance webdesigner, tar på meg små jobber, og del av større prosjekt nå og da.

Ferdig utdannet medieteknolog v/Høgskolen i Gjøvik, der jeg fullførte min bachelor innen medieteknologi. Hoved interessen ligger i web, men liker å leke meg med det meste av medier fra web, til bilderedigering, illustrasjoner, video, spesialeffekter og flash mm.

Liker å ha det gøy på tvers av medier, og samtidig kunne bruke flere medier sammen i en større sammenheng, og her er vel web der jeg finner de fleste mulighetene av å kombinere flere medier sammen til et medie.

Ellers finner du meg enten hjemme, ute blandt venner, i parken, eller på hockeybana.
Er det noe mer du lurer på, så må du gjerne ta kontakt!

 

Kategorier

 
Powered by: WordPress - Theme by: as:MEDIA