WP Plugin – as:MEDIA Slider

Skrevet av Aleks | 04/05-12 | Kategori: Featured, Portfolio, Web

Har nå lagt ut min første WordPress plugin, den ble i hovedsak lagd for egen bruk, men hvis noen skulle være interessert i en liknende slider på sin fremside, så værsegod.

Pluginen er bygd på et mindre kjent javascript basert på jQuery. Det er en fult ut slider utviklet for websider for både PC og mobile enheter.
Sliden har innebygd støtte for touch, da man kan dra fingeren over fra høyre til venstre (og motsatt såklart), for å bla i “slides”, og man kan også bygge videre på hver enkelt slide med enkel semantikk.
Flexslider har også en hel del innebygde muligheter og alternativer for overgang mellom slides.

Les mer om Flexslider her:
http://www.woothemes.com/flexslider/

Utover dette tok jeg utgangspunkt i en tutorial på http://wp.tutsplus.com, som igjen er skrevet av Joseph Casabona, og som rett er, så bør han såklart få en del av æren.

So, thanks Joseph, an awesome tutorial, and easy to understand.

Som plugin for alle er kanskje denne slideren ikke helt perfekt, da den er skreddersydd etter hva jeg behøvde, men ser at den kan fort brukes igjen i andre tilfeller.
Slides har en satt brekke på 850 pixler, og en høyde på 400 pixler. Og vil vise det såkalte “featured image” i en kategori som må være “featured”.

Annen bredde og høyde kan såklart settes inn, men da må brukeren av pluginen inn og endre dette i koden. Samt WP query kan også endres til å hente inn andre posts enn kun de i kategorien “featured”.

Selve plugin’en kan lastes ned her:
http://www.asmedia.no/asMEDIA-flex-slider.zip

Om: Aleks

26 år gammel ung mann, bosatt på Lillehammer.
For tiden Freelance webdesigner, tar på meg små jobber, og del av større prosjekt nå og da.

Ferdig utdannet medieteknolog v/Høgskolen i Gjøvik, der jeg fullførte min bachelor innen medieteknologi. Hoved interessen ligger i web, men liker å leke meg med det meste av medier fra web, til bilderedigering, illustrasjoner, video, spesialeffekter og flash mm.

Liker å ha det gøy på tvers av medier, og samtidig kunne bruke flere medier sammen i en større sammenheng, og her er vel web der jeg finner de fleste mulighetene av å kombinere flere medier sammen til et medie.

Ellers finner du meg enten hjemme, ute blandt venner, i parken, eller på hockeybana.
Er det noe mer du lurer på, så må du gjerne ta kontakt!

 

Kategorier

 
Powered by: WordPress - Theme by: as:MEDIA